Uitbreiding woning

Veranda onder de ginko

 

‘Wij willen het hele jaar door genieten van de schitterende tuin vol bloemen, kruiden en de prachtige ginkgo, onze Japanse notenboom.’ Dat was de wens van het gezin aan de zuidkant van de stad Groningen.

Het antwoord is een veranda achter het huis. Het is een waardige toevoeging. Door hem zo licht en transparant mogelijk te maken, schijnt het daglicht ook in de direct erachter gelegen keuken en eetkamer. De wens om een duurzame en mooie oplossing leidt tot een ontwerp met beeldbepalende, witte boeiborden die een vanzelfsprekend kader vormen van het nieuwe dak.

De nieuwe deur naar de veranda, nieuwe vloertegels, extra buitenverlichting en een nieuwe in het dak geïntegreerde zonwering maken een prettig verblijf op de nieuwe veranda bijna het hele jaar mogelijk. Hier kan het gezin van de mooie tuin genieten, vanaf de lente tot heel laat in het najaar, van de bloemen, de kruiden én de ginkgo.

Overigens staat de ginkgo symbool voor hoop en liefde, voor magie, tijdloosheid en een lang leven. Vele kunstenaars zijn geïnspireerd door de Japanse notenboom. Het was de lievelingsboom van Goethe.


Projectinformatie

     locatie: Groningen, NL
     opdrachtgever: particulier
     uitvoering: Kasper Kooi

... ... ... ... ...